132 08

När Mats Wilander dyker upp i hallen sätter de nostalgiska vibbarna igång, inte minst från Mats´ egen sida faktiskt.
Den här gången – Wilander on Wheels på lördagen och juniorteamet dagen efter – kom han lite tidigare än beräknat och hoppade in i ett spontant träningspass med Kajsa fredag lunch. Efteråt, när han skulle bege sig hem till mamma Karin i Moheda konstaterade han:
”Nu blir det potatis och köttbullar och så ”bruna” till kaffet.
När Mats pratar om ”bruna” går tankarna till juniortiden och konditionsträningen på måndagar, då juniorerna hade ansvar för tilltugget till fikat enligt särskilt schema. När det var Mats´ tur, handlade det bl a om Karins ”bruna”.
På lördagseftermiddagen dök Karin själv upp i hallen. Frågan var given. Kan Mirna få receptet på de ”bruna”, så att vi kan lansera dem i cafeterian. Det mötte givetvis inga hinder.
Idag kom Mats´ med receptet och inte nog med det. Han hade också med sig en plastburk innehållande smakprov på ”bruna”. Stort!
13208Men innan han lämnade över burken ställde Mats frågan: ”13 208, vad är det för telefonnummer?”. Numret lät bekant och närmast till hands låg att det var det gamla numret till hallen.
Det var bara att gå till källorna. Det jag först hittade var klippet här ovan från 50-talet.
Korrekt så när som på ettan. Men då hör det till saken, att i forntiden fanns det så få telefoner i Växjöområdet att 4 siffror var tillräckligt. Första utvidgningen var att en etta sattes framför, så att ett femsiffrigt nummersystem kunde byggas.
Men det, som är intressant och imponerande, är att funderingar av det här slaget över huvud taget dyker upp i Mats´ huvud. Frågan vittnar om, att vår störste VTS-son, som har hela jorden som arbetsfält, alltså med all önskvärd tydlighet har fötterna kvar på jorden i den småländska myllan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: