Mäktig uppgift för ”Fidde”

FiddeI en punkt utanför dagordningen på VTS-årsmötet gav ”Fidde” Rosengren en intressant inblick i sitt nya jobb som förbundskapten/DC-kapten. Ett mycket uppskattat inslag!
”Fidde” förmedlade erfarenheter från drygt två intensiva inledningsmånader på jobbet. Starten var ju vintertourtävlingarna i Uppsala och Växjö och därefter drygt tre veckor på futurenivå – den internationella proffstourens allt annat än glamorösa bakgård – i Turkiet.
Det är dessvärre alldeles tydligt att det är på denna nivå våra bästa hör hemma just nu. ”Fidde” betonade tydligt, att resultat är inte det mest väsentliga för honom för tillfället, och det är säkert riktigt. Icke desto mindre visar facit, att ingen svensk kom längre än till kvarten i någon av de turkiska tävlingarna.
Det är alldeles uppenbart att ”Fidde” har en allt annat än glassig uppgift framför sig. Lika klart är det att ingen är mer medveten om detta sakernas tillstånd än ”Fidde” själv, och ingen i svensk tennis verksam tränare är bättre skickad för uppgiften än ”Fidde”.
”Fidde” verkar ha kristallklart för sig, var väsentliga brister sitter och hur de bör åtgärdas. En annan sak är, vad som kan göras för att ta spelare som är några år förbi 20-strecket, men som fortfarande är långt från nästa steg, Challengernivån,  vidare och vilka resurser som krävs för detta.

Annonser

2 Responses to Mäktig uppgift för ”Fidde”

  1. Ola H skriver:

    Snart väntar Davis Cup och vad ni än tycker är ändå uppgiften att maximera chansen att försöka vinna matchen? Annars kan man ju inte vara med i ”VM”?
    Så vilka skall spela? Vågar och vill förbundskaptenen ta ut det bästa laget som till 3/4-delar måste anses vara glasklart – trots att det innebär att det inte handlar om hans landslagskillar?
    Beroende på hans mandat och uppgift kan laget se olika ut men inte om det sportsliga skall avgöra Då kan han inte göra annat än att ta ut Vinciguerra i singel och OS-paret i dubbel. De är bäst på jobbet 7 dgr i veckan. Vinci är den ende som vinner matcher på challengernivå för närvarande – sen får dagsform avgöra och kanske är Rosenholm trots allt bäst inomhus, dessutom med erfarenhet av lite stora matcher (SO mot Monfils).

  2. Mange skriver:

    Tror också att Fidde absolut är rätt man att försöka vända skutan på rätt håll igen, men vad jag reagerar på är, har inte dessa spelarna typ Rosenholm , Eriksson, Lindell osv. vetat innan vad som krävs för att bli bättre i tennis? Att Fiddes nya hårdare och mer mängdträning är en nyhet tycker jag inte är något annat än en käftsmäll både på Svenka tennisförbundet och till elitklubbarna ute i landet. Hur har dessa spelarna som vitt och brett står och säger att de har topp 50 nivå i sig tränat tidigare innan Fidde förklarade för dem vad som krävs för att nå dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: