Så glad man blir

Visst är det stimulerande, när man någon gång blir rejält positivt överraskad i ett angeläget ärende. Att det inträffar i ett så oväntat sammanhang som en kontakt med en kommunal förvaltning gör inte saken sämre.
VTAB-styrelsen har länge umgåtts med tankar att introducera padel – den ute i Europa explosivt expandrande racketsporten – i Växjö. Idag var det dags för en första överläggning med byggnadskontoret.
Vi – jag, Tuomas och Åke R – togs emot av bygglovsansvarige Jonas Yngström med medhjälpare på ett synnerligen välkomnande sätt. På storbildsskärmen i sammanträdesrummet möttes vi av en prydlig översiktsbild över Strandbjörket och tennisbanorna.
Och inte nog med det. Jonas Yngström avslöjade snabbt, att han var imponerande väl påläst i ämnet Padel. Vidare tydliggjorde han snabbt, att han i konstruktiv anda tänkt igenom olika möjligheter att placera två banor. Imponerande engagemang!
Givetvis hade den erfarne stadsplaneraren till reds en skalenlig rektangel motsvarande 20×10 m (Padelbanans mått) inritad på smörpapper, som uppenbarligen fortfarande fyller ett ändamål som hjälpmedel i rittekniken. Hur enkelt som helst att illustrera olika alternativ…
Oavsett vad fortsättningen i ärendet blir, kommer det inspirerande mötet med Jonas Yngström och hans assistent att ha en framskjuten plats i våra hjärtan. Vi fick en rejäl kick att lägga in en högre växel i planeringsarbetet.

Annonser

2 Responses to Så glad man blir

  1. Fredrik skriver:

    Växjö kommun är väl starkt bidragande till att det byggs arenor i kommunen, som ger ishockeyn, innebandyn, fotbollen ett lyft. Därför är det något förvånande att du verkade ha lite låga förväntningar i mötet med, som du skriver företrädare för kommunal förvaltning. Kul att du i alla blev nöjd.

  2. Patrik skriver:

    Blir det någon Padel i Växsjö?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: