Värmande på kylslagen C1

Det var inte bara papporna Torgny och Thor-Björn, som följde en ovanligt sevärd förstaomgångsmatch i RM-et för Småland/Blekinge, 14-årsklassen, på fredagskvällen. VTS-arna Alex Helmersson och Theo Lindahl etablerade en riktigt rafflande och värmande kamp på den kylslagna bana C1 inför kompisar, andra föräldrar, tränare ”Rasse” och mig.
Spelglädje, ambition och variationsrikedom var huvudingredienser i en uppgörelse som innehöll det mesta. Därtill var det glädjande nog strid med blanka vapen hela vägen. Kort sagt, mycket engagerande tennisunderhållning för att handla om en 13-åring mot en 14-åring.
Naturligtvis togs ett och annat – ibland smått hårresande – felbeslut. Dessa små skönhetsfläckar överskuggades dock av det breda register, som båda aktörerna redan förfogar över och den spelglädje, som sprudlade från båda sidor. Feghet och ängslighet lyste helt med sin frånvaro.
Hur det gick, spelar egentligen mindre roll i en match som den här, men bara den ene kan ju stå som vinnare. Den här gången var det Alex, som drog det längsta strået efter nästan två timmars fight och precis lagom för att vi alla skulle kunna ta oss hem lagom till Sverige – Irland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: