Renons på titlar

Jag kan inte påminna mig, när det hände senast, det som inträffade i Strandbjörkshallen denna i dubbel mening frostiga marssöndag. Vi slutförde RM för Småland/Blekinge, 12- och 14-årsklasserna, utan att få med oss en enda av de åtta titlar, som stod på spel.
Samtidigt som vi har anledning att rannsaka oss själva, måste vi lyfta på hatten främst för Vetlanda TK. Visserligen var Elias Knutsson, inflyttad från Ulricehamn, och Philip Sandh toppseedade bland 14-åringarna, så det var ingen stor sensation att de båda gjorde upp i finalen.
Men vi hade anledning att hoppas, att åtminstone någon i det breda VTS-kopplet skulle ge grabbarna från Njudungsklubben en rejäl fight. Så blev dessvärre inte fallet i singelspelet. Nära var  det däremot i dubbelepilogen, där Pontus Karlsson och William Rosengren var inblandade i storraffel i andra setets slutskede.
Vetlanadaklubben verkar för övrigt vara ordentligt på g. Förutom de nämnda visade Evelina Titusson gott gry mot Annie Heinonen. Vidare har man ju duktige 13-åringen Caesar Friberg-Jonsson, som tvingades lämna w o i singel på grund av sjukdom.
Därutöver förfogar VTK över ett värdefullt sparkapital i 9-årige stortalangen Olle Bernström, som presenterade sig i Strandbjörkshallen förra helgen. Mamman lystrar till namnet Anna Claesson, själv mycket duktig tennisspelare och syster till idrottskändisarna Jonas och Erik. Inget fel på idrottspåbråt där, alltså!
Vi i VTS tvingades nöja oss med två finalplatser i singelspelet. Hugo Regnér Smålandsstenar infriade favoritskapet mot Alex Ottosson i pojkarnas 12-årsklass, medan Annie Heinonen, vårt främsta mästarhopp, föll oväntat enkelt mot Tilda Loudd Karlskrona i motsvarande flickavdelning.
– – – – – – – –
Tröst för tigerhjärta var, att Olle Thestrup och Oliver Nilsson tog hem pojkklassen i det nya Lag-RM för 15-18-åringar, som spelades i Karlskrona.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: