Veckans svensk

FRSportpanelen i SVT på måndagsmorgnarna innehåller mestadels en väl komponerad analys av den gångna veckans händelser.  Veckan som gick tillhörde väl inte de allra mest upphetsande vad gäller minnesvärda företeelser på idrottsfronten.
Alldeles i slutet kom frågan ”Vem är veckans idrottssvensk?” Svaret kom blixtsnabbt från legendaren Tommy Engstrand: Fredrik ”Fidde” Rosengren.
Engstrand hann också med en väl genomtänkt motivering innan programtiden var slut. Kollegerna i panelen, Johan Esk och Petra Thorén, gavs på grund av tidsskäl inte tillfälle att hålla med eller lansera egna namn.
”Fiddes” promovering var långt ifrån konkurrensfri. Sverige blev ju t ex sent på söndagen världsmästare i curling för herrar, en prestation som alltså smällde lägre än VTS-arens sätt att genomföra sin debut som DC-kapten.
Engstrand lät sig med all rätt imponeras av ”Fiddes” jobb med att ta det kanske mest oprövade och nederlagstippade svenska DC-laget genom tiderna till avgörande femte match borta i Ukraina.  Somliga menar att hedersamma förluster inte finns, men här har vi definitivt ett undantag. ”En stor idrottsledare” var Engstrands slutmening.
Bara att hålla med dig Tommy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: