Trist avslöjande

I dagens SvD på nätet avslöjar Jonas Arnesen, lagom inför kvalmatchen mot USA, spelet bakom den märkliga matchen i första kvalrundan mot Argentina. Det handlar alltså om Sverige och damernas Fed Cup.
Fed Cup-lagets frontfigurer Sofia Arvidsson och Johanna Larsson har ju som topp 100-rankade varit de medialt gångbara namnen i svensk tennis de senaste åren, då herrtennisen befunnit sig på dekis. Jag utgår från att Jonas´ uppgifter är korrekta. Det, som han blottlägger, är föga smickrande.
Johanna Larssons agerande i första singelmatchen var enligt många ögonvittnen framför TV-skärmen ingen vacker syn. Rena tankningen, och det i en betydelsefull landskamp!
SvD-avslöjandet om förspelet till matchen är inte heller det särskilt tilltalande. Ekonomiskt kattrakande om höjda ersättningar, för att toppnamnen över huvud taget skulle ställa upp, känns osmakligt.
Tjejernas agerande stämmer väldigt illa med den sympatiska image, de har byggt upp. Sofia Arvidsson har ju t o m fått pris av ITF för sin laglojalitet, då det gäller spel i Fed Cup.
Det hedrar dock Sofia, att hon – inte nye förbundskaptenen Lars-Anders Wahlgren – såg sig föranlåten att kalla till krismöte efter första dagens debacle. Åtgärden hade önskad effekt. Laget vände som bekant till 3-2-vinst och får alltså en ny chans att visa rätt attityd mot ett amerikanskt kanonlag med båda systrarna Williams och Sloane Stephens.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: