Olustigt

JSM 12-16 spelades som vanligt på Lilla Torp i Göteborg i påskhelgen. VTS-juniorerna förberedde sig på hemmaplan genom organiserat matchspel i Strandbjörkshallen eller genom att tävla på Fair Play i Malmö.
Men några saknades. Vilade de sig i form? Nej, efterhand har det framkommit att Ready Play Tennis Camp pågått på andra sidan Växjösjön samtidigt med vår SM-uppladdning. VTS-tränarna hölls ovetande både från Ready Play och från berörda spelare/föräldrar. Att åtminstone spela med öppna kort är inte särskilt mycket begärt.
VTS-juniorer deltar alltså i vardagslunken i vår ordinarie verksamhet, hoppar över JSM-uppladdningen för en annan aktivitet och ansluter sig sedan till VTS-truppen i Göteborg med ledare, boende, inbollning, tränarbevakning och i vissa fall resa med VTS-bussen. Det känns som att vitala delar av ”meningen med föreningen”  har missats.
VTS-juniorers köp av privatlektioner på Ready Play kan vi ha synpunkter på men knappast förhindra. Att byta bort ordinarie VTS-verksamheter mot aktiviteter på stans kommersiella tennisalternativ är en helt annan sak.
– Någon ordning måste det vara i en stad med flera tennisutbud, för att travestera ett färskt partiledaruttalande.

Annonser

5 Responses to Olustigt

 1. Jan Svensson skriver:

  Åke, jag tycker att du har helt rätt. Någon ordning måste det vara.

 2. Jocke skriver:

  Ny hall där borta det är klart grabbarna och tjejerna vill ta chansen och prova att spela där. inte mycket och snacka om den saken.

 3. Ola H skriver:

  Intressant fenomen utan att veta alla detaljer. Men en fråga som sällan diskuteras eller som varken föräldrar, spelare eller ens tränare kan svara på är… Vem har till exempel sista ordet om X skall spela tävlingen Y?

  Någon som vill komma med ett förslag?

 4. Peter Eriksson skriver:

  Ola H: Det är väl ganska självklart?

  Om spelaren inte är myndig så är det föräldrarna som har sista ordet.

  Om spelaren är myndig så beror det på om den har skrivit på något formellt kontrakt som styr det. Inom tennisvärlden brukar det väl sällan finnas sådana (om man inte har avtal med någon managementfirma dvs).

 5. Matte skriver:

  Utan att veta några detaljer så skulle det vara intressant att höra din åsikt. Kan det vara så att de spelarna som spelat hos Ready Play är missnöjada med Växjös sm-uppladning,lite halltid eller andra orsaker till varför de valt denna uppladning.Ibland är missnöje starten på något nytt som kan göra att ni får en redan bra veksamhet så mycket bättre i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: