Knäppt

Futureveckorna i Båstad för både herrar och damer är ett lyckat drag. Kvalhelgerna blir t ex mycket  intensiva med massor av intressanta matcher.
Ur VTS-synvinkel är det just nu tjejerna, som tilldrar sig uppmärksamheten. På herrsidan saknar vi dessvärre representanter.
Kajsa tog sig vinnande ur en drygt två timmar lång gastkramning mot norskan Maria Groener. Bra gjort av VTS-tjejen att rida ut stormen såväl bildligt som bokstavligt. Nåja, stormade gjorde det inte, men den hårda vinden var svårbemästrad för många av spelarna.
Gabbi däremot gjorde processen kort mot Söndrumstjejen Catrine Landström. Ett enda game släppte VTS-spelaren ifrån sig. Såväl Kajsa som Gabbi bör ha goda chanser att klara även kvalfinalerna i morgon.
Problematiska kulor
Problematiska kulorMånga utländska domare satt i stolarna på Drivan. En del av dem föreföll mindre förtrogna med det svenska sättet att använda kulorna på domarstolen. Tjejen, som dömde Kajsas match, tillämpade modellen att konsekvent skjuta ut kulorna för respektive spelare på den sida, som spelaren satt vid sidbytena!
Modellen blir förstås omöjlig och desinformerande för alla, som inte följer matchen från början till slut. Många, som passerade bana sex i andra set och för andra gången, frågade t ex om setkulan var fel. De hade ena gången passerat, då Kajsa och kulan råkade vara på samma sida. Vid nästa tilfälle var det tvärtom.
Eftersom jag uppmärksammade ytterligare någon domare tillämpa samma modell, kände jag mig manad att fråga i tävlingen tjänstgörande VTS-rättskiparen Markus Ellström, om modellen var påbjuden av tävlingsledningen. Så var förstås inte fallet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: