Varför är det så svårt?

Långhelg med fint vårväder och paus i den ledarledda verksamheten – bästa tänkbara förutsättningar för VTS-juniorers egna träning i Strandbjörket. Någon större trängsel på banorna är det emellertid inte. Dock skall förstås sägas, att somliga givetvis är bortresta, och andra spelar tävling i Norrahammar.
En väl genomförd egenträning karakteriseras bl a av spelglädje, högt tempo, koncentration och sportsmanship. Poängspel i matchlika former är en huvudaktivitet. Genomtänkta drillövningar kan också vara på sin plats. Däremot är en ostrukturerad timme med mycket snack, slöa fötter och lång tid på bänken en styggelse.
Ett nedslag i Strandbjörket bjuder på en provkarta på hela registret. Varför är det så svårt för somliga att genomföra en bra egenträning? För den, som verkligen vill något med sin tennis, borde ju kampen mot kompisarna vara det roligaste som finns.
För egen del gladdes jag idag speciellt över att se två av de yngre VTS-juniorerna på ett föredömligt sätt förvalta ett tränngspass. Tito Windborg 13 och Ludwig Welin 12 utstrålade spelglädje och entusiasm på bana 2. Det var kamp om varenda poäng. Kort sagt, en träningstimme precis sådan som man önskar se på varenda bana varenda dag.
För varje juniors utveckling är det viktigt att förmå tillvarata den egna träningen på ett bra sätt. Sommartid tillkommer en extra aspekt. Utespelet i Strandbjörket exponerar VTS-verksamheten på ett helt annat sätt, än när vi håller oss inomhus under vinterhalvåret. Massor av Växjöbor rör sig i parken och runt Växjösjön.
Det som försiggår på våra utomhusbanor är således ett skyltfönster, som ständigt måste vara väldekorerat och välstädat. Därför är det av ytterligare ett skäl viktigt, att varje eget träningspass genomförs på det sätt som skisserats ovan. Därtill kan läggas, att avarter som grova svordomar och könsord förstås är bannlysta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: