Courtside – värt att titta på

Eurosport har ju hamnat lite i bakvatten, då det gäller tennis, dock ej då det handlar om Grand Slam-tävlingarna. Inför Franska mästerskapet har man – vid sidan om TV-bevakningen – på webben startat Courtside – tennis med Maria Strandlund-Tomsvik som skicklig programledare.
I inledningsprogrammet kommer Magnus Norman till tals. De erfarenheter, som Värmlänningen förmedlar i samtalet med programledaren och hennes initierade bisittare Magnus Alsterback – en gång i tiden junior i VTS och Team Mats Wilander – är intressanta.
Magnus Norman har ju i sitt bagage ett mycket framgångsrikt förflutet på det röda Roland Garros-gruset, både som spelare och tränare. Speciellt slås man av att mycket av det Magnus säger, låter som ett eko av ”Fidde” Rosengren. Det råder ingen tvekan om, att de metoder ”Fidde” praktiserade för att forma Magnus till en världsspelare finns med i Magnus´ nyetablerade  samarbete med Stanislas Wawrinka, ett teamwork som ju fått en flygande start.
Innehållet i det första Courtside-tennis kan beskrivas som lite blandat med Norman-samtalet som lysande höjdpunkt. Inslaget om Roger Federers nya frisyr har t ex lite Hänt i veckan-karaktär.
Intressant att följa blir nedräkningen av 10-bästalistan över svenska herrspelare genom tiderna. I premiärprogrammet presenterades ”Jocke” Nyström som nummer 10. Namnen i topp 3 torde väl vara givna, men hur det kommer att se ut i spannet 4 – 9 blir spännande att följa. Kommer någon av de gamla hjältarna – före Borg-eran – att få plats?  Janne Lundqvist knappast, Sven Davidson möjligen, möjligen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: