Bartoli, en udda tennistjej

Det är kanske onödigt att påpeka, att regn i Paris är precis lika tråkigt som regn i Strandbjörket. Men när ovädret väl gav vika, blev tisdagseftermiddagen/kvällen på Chartrierbanan lika trevlig som måndagen.
Den kontroversiella Marion Bartoli är udda inte bara när det gäller slagtekniken. Hela hennes sätt att agera är oerhört speciellt. Att t ex returnera serven 1,5 – 2 m innanför baslinjen är så långt från Nadal man kan komma, men kanske nödvändigt när man spelar dubbelfattat från båda sidor.
Matchen mot duktiga vitryskan Govortsova var en härlig thriller med matchbollar åt båda hållen. Att det slutade i Bartolis favör, gladde förstås den ständigt nationalistiska publiken.
Världsettan Djokovic startade som ofta turneringen i lugnt tempo, vilket gjorde att öppningsmatchen mot belgaren Gauffin blev högst sevärd. Belgaren stod emot alldeles utmärkt och bidrog i hög grad till tre mycket publikvänliga set.
– – – – –
Den förste svensk vi stötte på på Roland Garros förutom Mats var Anders Hjalmarsson, nybliven VTS-are i H55-laget och en gång i tiden min elev på Katedralskolan.

Annonser

One Response to Bartoli, en udda tennistjej

  1. Fredrik skriver:

    Ja det är bara att hålla med om Bartoli. Tennisen idag saknar lite av färgstarka personligheter både på och utanför banan. Dock finns det några lirare kvar av ” gamla skolan ” åtminstone på banan, Tommy Haas och Michael Llordra har ju varit härliga att skåda i veckan. Monfils även han är ju en liten udda lirare. Det är därför en match mot stererotype Berdych blir så underhållande. Borg vs Mcenroe var på samma sätt. Borg mot ex Vilas var däremot sömnpiller, för lika i spelstilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: