Vive la France

Tsonga, Gasquet, Monfils, Simon, Llodra…
Det fullkomligt vimlar av hemmaspelare att stötta för entusiastiska fransmän på Roland Garros. Men hur många har hört talas om t ex Paire och Pouille?
Pouille såg vi besegra den talangfulle ryssen Kuznetzov på en sidobana, och Paire var en intressant bekantskap igår, då det var dags att ta plats på Court Susanne Lenglen. Den långe Paire, som för all del hunnit så långt att han tillhör de 32 seedade, vann tämligen klart mot cyprioten Bagdatis.
Fransmannen är en hardhitter, som efterhand visade att han behärskade hela spelet. De läckra stoppbollarna, ofta i överraskande lägen, var delikatesser. Serven sitter ofta stenhårt trots mycket kort koncentrationsakt.
En annan stor publikfavorit tvingades göra sorti i nästa match. Den ortodoxt spelande Michelle Llodra förmådde inte stå emot stortalangen Milos Raonic. Kanadensaren är fortfarande en oslipad diamant men redan är spelstyrkan hög.
– – – – –
Torsdagsmorgonens kulturella mål var Pantheon, där jag som gammal fysiklärare hoppades få se Foucaults pendel. Dessvärre var pendeln, som påvisar jordens rotation kring sin axel, nedmonterad i samband med restaureringsarbete.

Annonser

One Response to Vive la France

  1. Janne skriver:

    Helt klart är Roland Garros den bästa gs:en. Långa härliga dueller i högt tempo. Där serven har lagom stor betydelse, inte avgörande som på andra och snabbare underlag ex. gräs. Vive la France, mao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: