Roland Garros-summering

Under fem händelserika dagar i den franska tennisens högborg samlar man naturligtvis på sig en rad intryck som t ex de här
• Tennis, liksom säkert all annan idrott, är en sak på TV och något helt annat i verkligheten. Kameraperspektiv och brännvidder liksom TV-rutans tvådimensionella litenhet tar bort mycket av intressant verklighet. Därför är det extra intressant att då och då få tillfälle att se de allra största, som man mestadels följer på skärmen, i verkligheten. Att underlaget är grus gör förstås inte upplevelsen mindre njutbar.
• Den franska publikens chauvinism sätter en festlig prägel på de stora banornas läktare. I franskmötet mellan det stora hoppet Tsonga och Chardy hade t ex domaren fullt upp med att få stopp på den mäktiga vågen på Chartrierbanan i matchens slutskede, så att spelet kunde fortsätta.
• Många menar att första veckan i en Grand Slam är perfekt. Med en områdesbiljett kan man röra sig fritt kring sidobanorna och se många bra matcher. Problemet på Roland Garros är, att köerna vid insläppen numera är jättelånga med åtföljande irriterande väntetider.
• Man imponeras över hur problemfritt dömningen fungerar. Visst håller domarna hög klass, men det verkar också finnas ett gentlemens agreement mellan spelarna, att i alla lägen agera juste och sportsmannamässigt.
• Bollkallarna ger intryck av att vara exceptionellt väldrillade. Man kunde t o m se en och annan träna bollrullningsrörelse ute i folkvimlet mellan banorna!
• Täckningen av banorna vid regn är högeffektiv. Spelet kommer igång snabbt, när nederbörden upphört. Men nog verkade det overdoing att vattna (!) när presenningarna var bortdragna och regnet fortfarande hängde hotfullt i luften.
• På tal om vattning, krävs det 4-5 man för att blöta banorna på Roland Garros. En håller i munstycket och resten i slangen!
• Den lekamliga spisen för en vanlig Svensson är lika torftig som dyr. Man tröttnar snabbt på Hot dog meny och Sandwish meny liksom på kaffet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: