Renässans önskvärd

När hände det senast? Öppningsdagen av Strandbjörksspelen 2013 flödade i varm försommarsol, en välkommen kontrast till allt det regn, snålblåst och blygsamma temperaturer, som under lång tid varit stående inslag i våra tävlingar på gruset i Strandbjörket.
Tennismässigt är intrycken blandade. Man erinrar sig osökt den tid, då herrarnas B- och C-klasser samlade bortemot 40-talet deltagare. Unga talanger skaffade sig ovärderlig erfarenhet i dueller mot garvade rävar, ofta med udda teknik.
Numera är dessa klasser starkt juniordominerade och numerärt mycket klenare. I årets tävling handlar det om runt 10-talet tappra i vardera avdelningen. I B-klassen är Håkan Stenman 47 och Andreas Eidenskog 34 den enda vuxenuppblandningen bland juniorerna. De båda figurerar i varsin av fredagens semifinaler.
Dennis Mendel 16 har varit framgångsrik i juniortävlingar de senaste veckorna. I dagens sista och tuffaste match var han invecklad i en veritabel holmgång mot Andreas. Åldern och erfarenheten tog till slut ut sin rätt. Nederlaget var förstås bittert för Dennis, men matchen är – om förlusten tas på rätt sätt – tveklöst den nyttigaste och viktigaste i unge Dennis´ karriär hittills.
Det finns många orsaker till att svensk tennis idag inte är vad den en gång varit. Jag är övertygad att en av dem är, att det tävlingsspelas alldeles för lite över åldersgränserna. På önskelistan: en återvunnen status för det som en gång hette klass 3- och klass 4-tävlingar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: