Trio som gladde

SimonStrandbjörksspelen har de hittills tre avverkade speldagarna gynnats bästa tänkbara tennisväder. Luttrade VTS-are är väl medvetna om att detta är en ynnest, som vi inte är bortskämda med på senare år. I den flödande försommarsolen har tre VTS-juniorer, glatt extra.
Simon Wibler gjorde sin klart bästa tävling hittills och stod som vinnare i den breda och vassa 14-årsklassen. VTS-aren betvingade båda de toppseedade konkurrenterna, Oliver Andersson Ystad och Philip Sand Vetlanda, och vände i båda matcherna svåra underlägen till vinst.
Simon har ett stort spel i sig. Hans forehand t ex kan utvecklas till ett  riktigt vasst vapen. Temperamentet på banan lämnar ibland en del övrigt att önska. Den dag han lär sig kontrollera sina känslor lite bättre än vad som ofta varit fallet hittills, kan han bli mycket giftig.
Fredagens herrsingel B-final var en riktigt vass historia. Kompisarna  Johan Finnhult och Christopher Edberg bjöd upp till en härlig och mestadels välspelad fight ända in på mållinjen med Johan som slutvinnare.
I avslutningsdagens slutfas av 16-årsklassen kan det bli läge för revanschmöte. Johan och Christopher finns med i varsin semifinal.
– – – – – – –
På lördagen fick man en ny påminnelse om saknaden av den gamla tidens klass 3- och -4-spelare. Fightern Joachim Stark, en av bara två vuxna i C-klassen, gav Theo Lindahl 13 år en nyttig lektion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: