Soligt igen

Står sig trenden? Strandbjörksspelen gynnades av kanonväder. En vecka med skitväder och regn följde. Idag gick startskottet för tennisskolan och solen uppenbarade sig åter över Strandbjörket. Prognoserna för den första veckan är gynnsamma.
Vågar man hoppas? Jag tänker naturligtvis på JSM-et som väntar i augusti och den ojämna kamp vi fört med Fader Pluvius de två senaste gångerna det har begivit sig i Strandbjörket. För mig får det gärna bli en eller annan regnvecka i juli, om vi bara kompenseras under SM-veckan.
Tennisskolan visar tyvärr en svagt negativ trend, då det gäller deltagartillströmningen. Kampen om själarna har uppenbarligen hårdnat. De stora lagsporterna har stark attraktionskraft, inte minst i Växjö där allt som byggts på Arenastaden naturligtvis verkar som en magnet.
Svensk tennis har under en lång följd av år haft rejäl draghjälp i rekryteringen av alla stora förebilder, som avlöst varandra på de internationella arenorna alltifrån 60-talets Janne Lundqvist och Uffe Schmidt. Någon större marknadsföringsinsats har inte krävts.
Mot denna bakgrund framstår saknaden av Robin Söderling ovanligt tydlig en dag som denna. Dags att tänka till!
Vuxentennisen är det däremot drag i. Drygt 40-talet deltagare i Ulrika Bergmans initiativ att köra en intensivkurs de två första tennisskoleveckorna är en mycket fin siffra för att vara premiäromgång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: