12-åringar som inger hopp

Redan nu kan utlovas en högintressant 12-årsklass för pojkar i det JSM, som går av stapeln i Strandbjörket i augusti. Dettas vågar jag utlova efter att ha bevittnat midsommardagens båda semifinaler i årets Båstadtennis på ett höstruskigt Drivan.
De fyra aktörerna imponerade med att tekniskt behärska det mesta, inklusive bra servande. Alla rörde sig snabbfotat och var väl fokuserade. Visserligen är vägen lång, men svensk tennis har tveklöst ett intressant sparkapital i denna åldersgrupp.
Speciellt intressant var att stifta bekantskap med den, framför allt i Svenska Dagbladet, omskrivne Lancelot Carnello, den yngre av två bröder, som i mycket tidig ålder bestämt sig för en helhjärtad tennissatsning – en satsning som man kan ha många åsikter om. Den lille Lancelot har tveklöst talang och är tekniskt driven för sin ålder.
Nu räckte han inte till mot åldersgruppens klart bäste, Gustav Ström från Sollentuna. Stockholmaren spelar tungt, kan det mesta och verkar ständigt heltänd. Ibland går det lite för långt, som att t ex skrika ”vamos”, när motståndaren drar en smash rakt åt häcklefjäll.
Ett år unge Ross Weibull från den outtröttliga plantskolan Göta i Helsingborg har också massor av tennis i sig. Skåningen imponerade i semin mot SALK-aren Axel Olsson-Mörk, men verkade ha bränt det mesta krutet när det var dags för epilogen.
Vår egen Adam Heinonen, ett år ung, var inte med i slutomgångarna, men gjorde en mycket bra tävlng. Adam slog bl a ut finalisten från inomhus-SM, Boris Bojovic Partille, innan det blev stopp i den stora klassens fjärde omgång. Vi håller tummarna, när det blir dags i Strandbjörket, Adam!
– – – – –
Det var trevligt att se Kajsas övertygande spel i Sommartourens kvart mot toppseedade Valeria Osadchenko. Dessförinnan såg det lite trevande ut i KM-et mot Victoria Pahlett, som luggade Kajsa på det första setet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: