Uppgradering?

Årets Swedish Open har inte tänt till ordentligt ännu. Bl a har alldeles för många gav de röda läktarstolarna gapat tomma.
Det är därför med blandade reaktioner man tar emot Jonas Arnesens avslöjande i SvD, att turneringen erbjuds uppgradering till 500-nivån, eftersom en av tävlingarna i denna kategori hamnat i ekonomiska svårigheter. Ett sådant steg innebär förstås stora sportsliga fördelar men också tuffa finansiella åtaganden och risker.
Intrycket är, att det dag för dag i årets upplaga hittills har varit sämre publiktillströmning än motsvarande dagar de senaste 4-5 åren. En starkt bidragande orsak är förstås avsaknaden av en svensk profil i toppskiktet på spelarsidan.
Å andra sidan får man ett motsatt intryck, när man läser Dagens Industri, som delas ut dagligen på tävlingsområdet. Det verkar som att stora delar av den svenska näringslivstoppen befinner sig på Bjärehalvön under Swedish Open-veckan, mer eller mindre involverade i tävlingen.
Denna omständighet är förstås guld värd för turneringsdirektörerna Thomas Wallén och Christer Hult och till stor del deras förtjänst. Dessa båda herrar har mycket att tänka på nu, när möjligheten att uppgradera den anrika och ansedda turneringen har yppat sig.

Annonser

One Response to Uppgradering?

  1. Ola H skriver:

    Drömscenariot vore om sponsorerna kunde lockas lägga mellanskillnaden brett på svensk tennis istället. De miljoner som krävs för en turneringsuppgradering skulle göra stor skillnad som stöd till fler ITF-turneringar, en prispott till elitserie, sommar-vintertour och en rejäl fortsatt satsning på regioner, utbildningen m.m. Men tyvärr är diskussionen allt för negativ för att något sånt skall hända?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: