Orangefärgad jätteknall

Thiemo de Bakker, för hur många klingar det namnet bekant? En gänglig holländare lystrande till detta tilltal är herrveckans stora skräll i Båstad.
Fredagens kvartsfinaler resulterade i att båda de toppseedade namnen försvann. Att Almagro skulle falla mot den pånyttfödde Verdasco var ingen jättesensation, men att de Bakker, på fel sida 100-strecket, skulle tvinga sjätterankade Berdych till sorti var en riktig högoddsare.
Den Berdych, som agerade på Båstads soldränkta centercourt inför veckans hittills bästa publiksiffra, var en helt annan och betydligt sämre spelare än den jag såg för halvannan månad sedan på Roland Garros. Åter underströks det faktum, att de bästa spelarna ofta visar svalt intresse, då de agerar i 250-tävlingar.
Holländarens insats skall dock inte förringas. Hans flacka grundlag ser lite fladdriga ut men är hårda och ofta välplacerade. Stoppbollarna med fin känsla var en läcker krydda i det i övrigt kraftfulla agerandet.
Dimitrov – Verdasco och de Bakker – Berlocq är lördagens semifinalprogram i ett spelschema, där alla de fyra högst seedade är utslagna. Att snacka om moralisk final mellan bulgaren och spanjoren känns inte som något särskilt djärvt tips.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: