I pappas fotspår

”STK hälsar därmed Peter Rejler välkommen som ny ordförande. Peter är också arbetande ordförande i Rejlerkoncernen samtidigt som han är en duktig tennisspelare och klubbens egen ”duracellkanin”. Han går längre än kraften egentligen räcker…”

Av en händelse upptäckte jag den här nyheten på nätet. STK är Stockholms TK, klubben som huserar i Janne Lundqvist-hallen i Kristineberg.
Peter Rejler går alltså i pappa Jans fotspår inte bara inom Rejlerkoncernen. Den, som kan Växjötennisens historia, vet ju, att Jan var IK Skyttens förste ordförande. Medan Peter tar över STK-klubban i mogen ålder – han spelar i h 45-klassen i VSM i Båstad i nästa vecka – var pappa Jan 12 (!), när IK Skytten bildades 1951.
Peter är för övrigt tredje generationen både i ledningen för Rejlers och på tennisbanan. Farfar Gunnar grundade företaget, som hade sitt första kontor i villan på Tegnérgatan 7, och som idag ägs av Peters dåvarande tenniskompis Peter Hedenfalk. I husets källare ställde Gunnar Rejler, som var entusiastisk tennismotionär med abonnemang i hallen, utrymme till förfogande för IK Skyttens klubblokal.
Peter stiftade sin första bekantskap med racket och boll i tältet bakom Strandbjörkshallen och på utebanorna i Strandbjörket. VTS-sejouren blev dock relativt kortvarig, eftersom familjen efterhand flyttade bopålarna till Göteborg.
Lycka till i ditt nya värv, Peter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: