Ska det vara nödvändigt?

Ordförandeträff i Tennis Syd har blivit en uppskattad och välbesökt tradition på onsdagen i Båstads damvecka. Årets upplaga, som hade ett lite annorlunda upplägg, fyllde konferensrummet på Drivan till sista plats.
Ingela Ekman från Skåneidrotten lyckades med konststycket att  göra det knastertorra ämnet föreningsorganisation intressant. Hennes fäbless för föreningsstadgar värmde VTS-hjärtat. Våra stadgar från sammanslagningen 1974, som skapades  med juridisk fackkunskap och språklig stringens på högsta nivå av Gunnar Reinholtz, har vi anledning att vara stolta över.
Riksidrottsförbundets påbud att alla landets föreningar skall överföra sina medlemsregister till RF-portalen IdrottOnline är en het potatis. RF kräver tiosiffriga personnummer. Långt ifrån alla befintliga medlemsregister är kompletta på denna punkt.
Intressant i sammanhanget var att det talades med kluvna tungor rörande kravet på de fyra sista siffrorna från högsta förbundshåll. Låt oss hoppas att generalsekreterare Ulf Dahlström får rätt i sin förmodan/förhoppning, att RF kommer att nöja sig med sex siffror.
Medlemsregistren kommer bl a att användas i hanteringen av LOK-stödet och som underlag för RF:s anslag till specialförbunden.
Fördjupning i något av de båda ämnena kunde väljas i det avslutande workshop-arbetet (grupparbete för oss som föredrar ärans och hjältarnas språk). Andra alternativ för denna aktivitet var spelarutveckling, tävlingstennis, hallfrågor och föreningsjuridik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: