Det största i svensk damtennis

Friskt vågat hälften vunnet…
Det slitna talesättet har överträffats med råge i årets Collector Swedish Open. Bara tanken att försöka knyta sportens mest lysande stjärna till Båstad och en tävling i kris är ju storslagen, att ro projektet i hamn är ännu större.
Den ekonomiska risktagningen måste ha gått hem med råge. Damtennisens primadonna Serena Williams – av tv-bolaget ESPN utnämnd till den största idrottskvinnan i världen –  har beträtt centercourten fem soldränkta dagar, och vid varje tillfälle har det varit fullsatt eller näst intill. Klart att det ger klirr i kassan, stor medial uppmärksamhet och massor av positiva signaler, som svensk tennis så väl behöver.
Johanna Larssons storstilade tävling, som bäddade för drömfinalen, bidrog förstås tungt till helhetsintrycket. Hennes fräcka inledning, som vållade Williams huvudbry, kryddade epilogen.
Mest imponerande var ändå Johannas vändning i semin mot Pennetta efter en miserabel inledning. Svenskan, som t ex inte höll serven en enda gång i första set, stod glädjande nog rycken i det rafflande slutskedet, som avgjordes först efter fyra förlorade matchbollar.
Catharina Lindqvists semifinal i Wimbledon i all ära, Collector Swedish Open 2013 är nog ändå det största som hänt i svensk damtennis. En fokuserad världsetta på plats i Båstad, fullsatta läktare och en svenska som gör en kanontävling är ett svårslaget scenario.
Turneringsdirektören Nina Wennerström i samarbete med PR Event-duon Thomas Wallén och Christer Hult har bjudit svensk tennis på det bästa, som står till buds. Nu gäller det för klubbar och förbund att fånga upp alla positiva svallvågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: