Vi är starka på bredden

Det handlar om repris. Om knappt två veckor upprepas JSM för 12- och 16-åringar i Strandbjörket och på diverse sidobanor. 2011 var VTS arrangör av just denna JSM-avdelning. Deltagarsiffror nu och då och lite varifrån spelarna kommer är inte helt ointressanta i sammanhang som detta.
Totalt noterar vi en inte obetydlig minskning, 475 i år mot 528 för två år sedan. Tappet ligger i 12-årsavdelningen, vilket – om man så vill – kan tolkas som en tillnyktring. Senast såg vi lite för många 12-åringar, som inte var färdiga för de stora tävlingarna.
VTS ligger i topp när det gäller deltagarantalet. 32 hemmaspelare är 6 fler än SALK, som är bredast bland utombysfolket. VTS-antalet hade förstås varit lägre, om tävlingen arrangerats externt. När tillfället dyker upp på hemmaplan är det emellertid naturligt att passa på att känna av hetluften även för dem som inte är riktigt färdiga för de stora uppgifterna.
Om man ser till det gamla fina distriktet Småland, numera kusinen från landet i Tennis Syd, finns 9 klubbar representerade med totalt 66 spelare. VTS står alltså för nästan hälften av smålänningarna. Värnamo, framför allt, och nymornade Vetlanda är på g med 9 respektive 7 spelare. Anrika Tabergsdalen har bara 3 representanter, samtliga flickor, vilket känns oroväckande.
Ur kronobergsk synvinkel är det glädjande att Alvesta möter upp med 4 flitigt tävlingsspelande tjejer, antalsmässigt bättre än t ex Kalmar. Klubbar, som lyser helt med sin frånvaro är bl a gamla storheter som Västervik, Oskarshamn, Tranås och Nässjö.
Om man vidgar vyerna till Karlskrona, där 14- och 18-åringarna gör upp, noteras att VTS, tillsammans med SALK, faktiskt är den klubb som har flest spelare med. Låt vara att ”Pinan” är nästgårds i sammanhang som detta, men 19 VTS-are där gör att totalt 51 av våra juniorer spelar JSM.
En bred verksamhet är alltid en styrka. Att vara med och slåss de sista dagarna är en extra stimulans, som vi också hoppas att få njuta av…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: