Föredömet från Göteborg

Förbundskapten ”Fidde” Rosengren har varit ytterst tydlig i ett av de kortsiktiga målen i sin nya verksamhet. VTS-aren är fullständigt övertygad om vikten av att spelarna inser vad som krävs för att bli en professionell spelare, och att de är beredda att göra det hårda jobbet. Genvägar finns inte.
En och annan, som fått chansen, har insett att det inte är hans grej och har hoppat av. Flertalet bjuder dessbättre till, vilket exemplifierades tydligt när jag idag hade en intressant pratstund med ”Fidde” om bl a framtiden för svensk tennis. ”Fiddes” uppgift tillhör inte de mest glamorösa inom den professionella tennisen, men hans vilja är outsinlig och hans entusiasm verkar orubblig.
Markus Eriksson är det kanske bästa exemplet på att ”Fiddes” filosofi har gått hem. Den kämpastarke Göteborgaren, som var snubblande nära avancemang i Swedish Open, spelade i förra veckan challenger i Tammerfors, gick till andra omgången och fick tillräckligt med poäng för att bli ny Sverigeetta och det på rätt sida om 500-strecket.
Fightern Markus vilade emellertid inte på lagrarna, utan tog snabbt flyget till Köpenhamn och kval i denna veckas futuretävling i Kongens by, kval eftersom han inte var anmäld i laga tid.  Snacka om rätt inställning!
Klentrogna har i många sammanhang tvingat Tennisförbundet och ”Fidde” att försvara satsningen på 20-25-åringar med blygsam ranking. Syftet har bl a varit att under rådande omständigheter bygga upp en så vass och professionell topp som möjligt att se upp till för yngre generationer.  Den slitstarke Markus Eriksson är bästa tänkbara föredöme i detta avseende och ett säkert kvitto på att ”Fidde” är på rätt väg i sitt jobb.
Intensivt tävlade är ju för övrigt ett säkert sätt att höja spelstyrkan oavsett nivå. Många matcher mot varierat motstånnd utan snävt sneglande till poäng och diverse tourer är det roligaste och mest utvecklande för unga tennistalanger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: