Njutbar Glimstedtavslutning

Glimstedt Open fick en i dubbel bemärkelse strålande avslutning. Solskenet flödade över Strandbjörket och spelet som presterades var lika njutbart som vädret, dock med lite olika karaktär.
På herrsidan gjorde favoriterna Pablo Figueroa och Tobias Blomgren processen kort i semifinalerna, medan det var tuff fight i tjejernas semifinaler, även om ingen gick till skiljeset. Matilda Hamlin och Cornelia Lister infriade favoritskapet men bjöds vasst motstånd av Emilia Granström och Emma Ek.
Herrfinalen blev en rafflande och mycket sevärd historia med hårtslående Tobias som något överraskande vinnare. Pablo, kungen på Sommartouren,  tvingades vika  sig i två stenhårda set, som båda avgjordes i tiebreak.
I damfinalen var det däremot inget snack om saken. Cornelia stod rycken utan problem, även om Matilda stred tappert to the bitter end i en damklass som nog får betecknas som den vassaste vi haft i sommartoursammanhang i Strandbjörket.
– – – – –
Vi noterar med glädje den goda anmälningsdisciplinen hos spelarna. På herrsidan blev det inte utrymme för en enda lucky loser, medan det var två återbud bland damerna. Ett märkligt sådant drabbade vår egen Viktoria Björk, som fått spelförbud dagen före start från det amerikanska universitet hon skall spela för i höst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: