Oroande

Visst är det oroväckande. Jag har under dagen och de sista förberedelserna inför JSM-evenemanget för 12- och 16-åringar suttit nära VTS-telefonen. Alldeles för många samtal har handlat om beklagliga w o-anmälningar.
Redan har drygt 10-talet spelare anmälts skadade eller sjuka. En klar majoritet uppger skada som anledning till återbudet. Någon enstaka har anmält sjukdom som orsak. Merparten så här långt är flickor och företrädesvis 12-åringar.
Skador på 12-åringar känns oroväckande. Skador kan ju ha många orsaker, men det är svårt att värja sig från allehanda misstankar. Drivs de unga för hårt? JSM skall förstås, tillsammans med Båstadtennis, vara sommarens höjdpunkt, en tävling man kommer till väl förberedd både fysiskt och psykiskt.
– – – – –
Väderprognosen för öppningsdagen i morgon är positiv. Men därefter verkar högsommarvärmen vara ett minne blott. Varannandagsväder verkar bli det som gäller.
Hur som helst, välkomna till Strandbjörket och de sidoanläggningar, som vi utnyttjar de inledande dagarna, för att se Sveriges bästa 12- och 16-åringar.

Annonser

2 Responses to Oroande

 1. Ola H skriver:

  Men logiskt?
  Det är väl bara att vänta i den världsordning vi lever i då barnen/ungdomarna inte har en aning om sin tävlingsplanering och där klubbledare gett upp eller tryckts tillbaka av de som verkligen bestämmer – föräldrarna!
  Kanske är det precis de här sakerna Svensk Tennis skall lägga kraft på? Att ta tillbaka kontrollen på det vi tror på. Satsningar på vetenskaplig tränarutbildning, nationell fystränare, nya ”kommunikationsplatssformar”, förbundskaptener m.m är säkert bra men borde inte vara prio 1? Inte när vi har en helt ny föräldragrupp som totalt missuppfattat sin roll, sporten och ungdomars väl och ve men som ändå utger sig vara experter.
  En klok man sa en gång något som kanske inte bara längre skall gälla som ett skämt, utan som en realitet; ”Barn som kommer till sanktionerad tennistävling utan förälder med giltig använd SJ-biljett får dubbel ingångspoäng…” Kan tro att flertalet av WO-barnen i JSM inte hade en aning om att de skulle till Växjö utan var anmälda av poängkåta föräldrar som stressat runt dem hela sommaren på tävlingar både i Sverige och utomlands, inte kan jag tro att ngn spelare ringde själv och lämnade W.O.

 2. Urban skriver:

  Med tanke på hur det sett ut i sommar bland våra så kallade ”elitspelare” så är det inte konstigt juniorerna följer efter och föräldrar tycker det är ok. Alla är inte sjuka eller skadade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: