Onödiga kvalfinaler

Idag var det dags att summera 16-årskvalet i det pågående JSM-et i Växjö. En sammanfattning, som ger vid handen, att det egentligen var onödigt att spela kvalfinalerna på tjejsidan.
I den ursprungliga lottningen hade, då kvalfinalerna var färdigspelade, kommit in inte mindre än sex återbud i huvudtävlingen, varav två var från seedade spelare. Då kvalet omfattade sex grupper innebär det alltså, att utrymme fanns för samtliga kvalfinalister.
Återigen smyger sig misstanken om för hård träning och kanske för intensivt matchande på. I merparten av återbuden har skada anmälts som skäl till uteblivandet. Alltså samma bild som bland 12-åringarna.
På pojksidan var förhållandena mer rimliga. Två återbud har rapporterats hittills, varav ett var ytterst beklagligt, båda knäskålarna krossade. Det andra var föranlett av sjukdom.
– – – – –
För övrigt har vi genomfört tre JSM-dagar utan regnuppehåll, om man bortser från en knapp halvtimmes regnbreak på söndagsförmiddagen. Verkligheten har varit bättre än meteorologernas prognoser så här långt, vilket vi är mycket tacksamma för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: