Sent samtal

Efter tre sköna tävlingsdagar med ytterst marginella regnstörningar – så lyckat har det inte varit vid något av våra senaste JSM-arrangemang – var det åter som vanligt idag. Förmiddagen började hoppfullt, men sedan var det dystert.
Efter ett första regnuppehåll med svampning kom spelet igång för en kort stund innan ett veritabelt skyfall tvingade in all verksamhet i Strandbjörkshallen och Södra Climate Arena. Tillgången till den nya hallen vid Skogsudden bidrog till att merparten av det planerade dagsprogrammet kunde genomföras.
Framåt kvällningen plockade vi ut en omgång matcher i Strandbjörket. Ödets ironi tvingade oss till nytt regnavbrott innan alla matcherna var klara.
Regnet fick konsekvensen, att vi måste flytta ett antal 12-årsdubblar till tisdagen, en omständighet som vissa föräldrar hade föga förståelse för. Strax innan detta skrevs någon timme före midnatt (!) blev jag uppringd av en 12-årsmamma, som sade sig ha stor erfarenhet av tennistävlingar men aldrig varit med om att matcher uppskjutits till nästa dag! Sågningen av klubbens kompetens som tävlingsarrangör var total.
Jag har full förståelse för att extra tävlingsdagar svider i plånboken. Men, om man ger sig in i tävlingssvängen på högsta naionella nivå, måste man självklart räkna med både tidsutsträckta tävlingar och, faktiskt, att då och då någon match skjuts från ena dagen till den andra.
I Växjö TS lägger vi ner betydande möda på att göra spelprogrammen i våra tävlingar så bra som möjligt. Men vi har inga resurser att påverka Fader Pluvius. Som de flesta tävlingsarrangörer har vi tillgång till färre inomhusbanor än röda grusrektanglar. Konsekvensen är självklar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: