Kompakt SALK-dominans

Semifinaldagen i JSM – avslutningsdag för 12-årstjejerna – bjöd på en hel del löftesrik tennis. Glädjande nog var det gott om folk runt banorna för att kolla in svensk tennis´framtid.
Sett med blågula VTS-ögon kunde man åter konstatera, att Kajsa Rinaldo-Perssons goda form håller i sig. VTS-tjejen vann övertygande mot sista hindret före final, Mirjam Björklund SALK.
För Kajsa väntar tipsenligt Fanny Östlund från Uppsala i epilogen. På senare tid har de båda vunnit varannat möte. Senast i Båstad var det Fannys tur, så statistiken talar för Kajsa. Men det är ju på banan, som avgörandet sker.
På bana 2 hade den västgötabördiga duon Mikael Ymer och Filip Malbasic, numera SALK och Good to Great, en fight, som imponerade stort. Båda är ett år unga i klassen. I första akten, där Filip var snubblande nära setvinst,  spelades tennis  på mycket hög 15-årsnivå.
Lilla SALK-tjejen Sara Salemyr – det är väldigt mycket SALK i slutomgångarna – var en överraskande mästarinna i den yngsta flickavdelningen. Den unga mästarinnan har spelsinne och speluppfattning, som kan bära långt. Segerglädjen och klubbkompisarnas spontana gratulationer på bana 3, när saken var klar, exemplifierar  barnidrott, när den är som bäst.
De yngsta killarna agerar väldigt bollsäkert. Långa slagväxlingar och föredömlig kampvilja var kännetecken i båda semifinalerna. Favoriten Gustaf Ström från Sollentuna pressades rejält av värmlänningen Rickard Rååd. Finalopponent blir ännu en SALK-are, Axel Olsson Mörk.
Brommaklubben är representerad i alla finaler utom den för 16-årsflickorna, där Kajsa satte stopp för den totala SALK-dominansen. Trygge norrlänningen Kalle Norberg, som är huvudansvarig för den stora SALK-truppen, inger uppenbarligen mod i sina adepter.
– – – – –
Det finns stor anledning att se fram emot en högklassig finaldag, gärna med fint väder och VTS-framgång. Idag hade vi tur. Regnet, som hade hängt i luften hela eftermiddagen, kom precis när matchbollen var inslagen i den sista dubbelsemifinalen,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: