Bra publikintresse

publikI tävlingar som Junior-SM brukar det krylla av folk runt banorna i inledningsskedet. När det drar ihop sig till semifinaler och finaler är däremot åskådarskarorna mestadels glesa.
I det nyss avslutade mästerskapet i Strandbjörket var bilden glädjande nog en annan. Trots förskjutna starttider på grund av regn mötte – för att handla om tennistävlingar på denna nivå – gott om folk upp till singelfinalerna, långt ifrån bara ”närmast sörjande”. Givetvis hör det till saken, att det var lokalt intresse i flickornas 16-årsfinal.
Kajsas lyckosamma avslutningsmatch avverkades tämligen snabbt. Men icke desto mindre dröjde merparten av de närvarande Växjöborna kvar och följde i första hand pojkkampen mellan Mikael Ymer och Dragos Madaras.
Tyvärr var banorna 3 och 4 alltför vattensjuka vid den försenade spelstarten. 12-årsfinalen mellan Gustaf Ström och Axel Olsson Mörk kom därigenom oförtjänt lite i skymundan nere på femman. Men vädret kan vi ju inte påverka…
Det kan tilläggas, som tidigare sagts, att det var välfyllt på längbänken även tidigare i veckan, när Christopher Edberg spelade åttondel liksom när Kajsa och Anna möttes i kvarten. För VTS som arrangör är det positivt att tävlingen uppmärksammas, och för våra unga spelarna är det givetvis stimulerande att bli sedda och kända.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: