Kajsa närmar sig

Det imponerar stort, Kajsa! För en dryg vecka sedan gjorde Kajsa Rinaldo-Persson rent hus bland 16-åringarna i JSM-et i Strandbjörket.  Helgen därpå är hon snubblande nära att gå till final i slutspelet av Sommartouren, det som i seniorsammanhang numera gäller som SM.
VTS-tjejen tog tre tunga vinster i det nya upplägget med poolspel – slutspel. I sin fjärde match var hon därtill bara en hårsmån från att betvinga också den blivande mästarinnan Cornelia Lister, samma Cornelia, som vann Glimstedt Open i Strandbjörket för några veckor sedan.
Två av skalperna kändes nog extra sköna. I poolspelet vann Kajsa för första gången mot Jeanette Cabaj-Awad, ett år äldre Sverigeetta bland 17-åringarna. I matchen om tredje pris ställdes VTS-aren mot Emma Ek, också hon året äldre. Kajsa har haft svårt mot Emma under utesäsongen med ett par nederlag i Sommartouren som följd. Nu blev det klar vinst i två set.
Kajsa har under sommaren med all önskvärd tydlighet visat, att hon kan klara flertalet av konkurrenterna under dem, som regelbundet spelar på WTA- eller ITF-tourerna. Lister och Cabaj-Awad tillhör de svenskor, som har WTA-poäng. Man blir efter en sådan här helg extra nyfiken på hur långt hon har till Ellen Allgurin och Rebecca Peterson, duon som svensk tennis hoppas skall komplettera Johanna Larsson och Sofia Arvidsson på WTA-touren.
– – – – –
Sommartourens nya slutspelsupplägg med poolspel – slutspel verkar, inte oväntat, vara ett rejält lyft. Alla spelare är garanterade fyra tuffa matcher, för somliga kanske lite för mycket av resultat och kommentarer att döma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: