En spelform som smakar mer

Tennis Syds Juniorligan, det som en gång var Skånes Tennisförbunds Knatteserien, är en spelform med många positiva förtecken. Detta faktum underströks med all önskvärd tydlighet, då VTS för andra året i följd hade förtroendet att arrangera den ena av två div. 1-sammandragningar.
Upplägget, där 10-, 12- och 14-åringar  – pojkar och flickor – ingår i samma lag är hellyckat. Att vinna 10-årssingeln för flickor betyder precis lika mycket som att ta hem förstasingeln för 14-årspojkar. Lagkamraters support i kritiska matchskeden är något som man i allmänhet inte är bortskämd med, när man spelar bara för sig själv. Som klubb måste man sörja för god bredd för att kunna hävda sig.
Helsingborgs TK med ambitiöse coachen Samuel Ekberg som pådrivare var outstanding i Strandbjörket såväl resultatmässigt som i sättet att agera runt banorna. Grattis, HTK och lycka till i finalen!
Öppningsmatchen HTK – VTS kom, när alla kort var lagda, att framstå som tidig gruppfinal.  Skåningarna vann med klara 6-3 mot ett något försvagat hemmalag. Även ett helt ordinarie Växjöteam hade förmodligen tvingats stryka på foten. HTK-laget var bäst, inget snack om saken.
En annan Skåneklubb, av inte fullt så vass kaliber som gjorde ett gott intryck, var Svedala. Entusiasm och klubbkänsla karakteriserade det sympatiska sydskånegänget. Spelmässigt var det inte så illa heller. VTS-segern mot STK satt t ex ganska långt inne.
För övrigt kan konstateras, att fjolårsupplagen av Växjösammandragningen var spelmässigt av högre klass, Malmöklubbarna MBTK och Fair Play, som då gästade Strandbjörket, var riktigt vassa. I år företräddes rikets tredje stad av dess klubb nummer tre, Kronprinsens TK. Klubben, som har sin lite originella hemvist i stadens sedan Turning Torsos tillkomst näst högsta byggnad, för numera en tämligen blygsam tillvaro. För de unga VTS-tränarna ”Rasse” och Pontus, som tillsammans med ”Tobbe” coachade vårt lag, var Kronprinsen, som haft namn som Torsten Johansson och Ingrid Bentzer i sitt medlemsregister, ett fram till nu okänt klubbnamn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: