En märklig tingens ordning

Hur är det i andra idrotter?
Jag är tämligen säker på att Zlatan inte betalar för att representera Sverige. Jag tror inte heller att de, som blir uttagna i fotbollens juniorlandslag, slantar upp för att representera sitt land.
I tennis är det annorlunda. Om man som junior blir uttagen att representera Sverige i EM eller i något annat landslagssammanhang, hamnar en faktura hemma i föräldrarnas brevlåda. För mig är detta en märklig tingens ordning.
Inte nog med det. Lillebror tar efter storebror. Tennis Syd, som VTS betalar runt 25 000 i årlig avgift till, anordnar årligen ordförandeträff under damveckan i Båstad. Till skillnad från tidigare år damp det den här gången ner en faktura på 500 kr i VTS-brevlådan för mitt deltagande.
Träffen var trevlig men kryddades inte av någon dyr föredragshållare. Jag tycker det är futtigt, att denna femhundring inte kan inrymmas i den rejält tilltagna årsavgiften.

Annonser

One Response to En märklig tingens ordning

  1. Ola H skriver:

    Avgiften för konferensen låter märkligt. Representationsskapet i övrigt kan diskuteras. Avgift för medverkan på en förbundsresa med tränare kan vara ok, absolut. Men just EM-spel för juniorer borde kunna vara avgiftsfritt mest som en symbolhandling. Det handlar väl om 200 kr/dag per spelare om jag inte är fel ute och det torde väl iofs bli 60-80 000 kr/säsong för SvTF?
    I senaste Tennismagasinet varnar dessutom sverigeettan för att landslagsspel inte skall tas för givet… Världsrdningen är rubbad men de spelare som i framtiden tror att de kan klara allt själva utan förbund eller förening kommer nog upptäcka svårigheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: