Wooden Tennis Cathedral

Bra att veta för er som följer Växjötennisen enbart via lokala massmedia:
• Det spelas fortfarande tennis i stans äldsta idrottsanläggning, Ture Fridlunds inom kort tre kvarts sekel unga landmärke vid Växjösjöns västra strand.
• Det sjuder av liv i den anrika hallen, som besöks av mer än 300 tennisjuniorer varje vecka, ett stort antal ungdomar som valt spelet med fjäderboll som sin idrott, flera hundra skolelever som har sin idrottsundervisning i den traditionsstolta A-hallen och ett antal ungdomar med stort nysvenskt inslag som utövar ”the noble art of self defense” i återuppståndna BK Värend.
• Tennisens vuxenkurser röner stor uppmärksamhet och samlar tresiffrigt deltagarantal varje termin. Enskilda utövare liksom företag i betydande antal, som föredrar en fast speltid, är abonnemangskunder i hallen. Andra åter föredrar att boka en strötimme när utrymme och lust finns i en i övrigt inrutad agenda.
• Hallen har öppna dörrar från tidig morgon till sen kväll alla veckans dagar och tar semester bara en enda dag under året.
• Vi förfogar inte över de vassaste tekniska hjälpmedlen men kompenserar oss hyggligt genom all tennistradition, tenniskunnande och tenniskultur som sitter inpyrd i hallens väggar i kombination med en hög grad av nyfikenhet och vetgirighet hos dem, som bär ansvaret för verksamheten.
• 1938 hade man inte lärt sig att bygga i passivhusteknik men väl med god arkitektonisk smak. Ture Fridlund valde en stomme i Töreboda limträ precis som vi gjorde vid tillbyggena 1984 och 2002. Vi är stolta över att ha förärats ett kapitel under rubriken ”Wooden Tennis Cathedral” i Moelven Törebodas jubileumsskrift.
Strandbjörkshallen är en synnerligen vital 75-åring, väl skickad att hysa även framtidens unga Växjö, främst de som gillar spelet med racket och boll.

Annonser

4 Responses to Wooden Tennis Cathedral

 1. Urban skriver:

  Är du inte stolt av att Växjö har en av världens tre enda högteknologiska tennishjälpmedel?

 2. Mackan skriver:

  Det ena behöver väl inte utesluta det andra. Jag tycker det luktar avundsjuka lång väg. För att hänga med i utvecklingen behöver man förnya sig och inte leva kvar i det som hände 1930. Björn Borg var bra på sin tid men idag så håller det inte att spela med träracket och det är väl utomordentligt bra att SÖDRA, för jag antar att det är dem du syftar på, hänger med i utvecklingen och kan komplettera den tennisutbildning som ges av Växjö TS. Du skrev ju själv att det nästan alltid är fullt i hallen och ska alla de andra som önskar spela på de tider som inte funkar bara lägga sig ner och rätta sig efter detta? Där är det ju super att det finns fler ställen att spela på. Så snälla försök att se positivt på tennisen i stan och då menar jag ALL tennis.

 3. Malin skriver:

  Håller med Mackan och Urban!! Sluta vara bitter och se vilken POSITIV tennisanda vi kommer få i Växjö.

 4. Laszlo Illes skriver:

  Det hör inte direkt till temat men min kommentar gäller ”tennis andan” i Växjö… Jag har precis kommit hem från hallen där jag fotograferade finalen i Växjö Mästerskapet. Tyvärr kan jag inte låta bli att kommentera vissa saker…
  1, Åskådar ”massan” bestod av ca 5 personer…
  2, Efter en välspelat final väntade jag på pris utdelningen…Tyvärr förgäves då inte någon representant från klubben var där…

  Vilka signaler får framför allt ungdomarna av detta? Onödigt att säga… Har Växjö Mästerskap någon status, något inspirerande till ungdomar? Tyvärr inte på detta vis…
  Att vi har problem med ”Tennis Sverige” är ganska naturligt om man bara tittar på denna lilla episod i ”Tennisens Mecka” Växjö…
  Bilderna som vanligt finns på min hemsida: http://www.illesphoto.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: