Urbota dumt

”För de lite äldre ungdomarna i föreningen finns det ett uppdrag att agera sargvakter under A-lagets matcher. Som om det inte räcker med att ungdomarna ska spendera närmare fem timmar av sin tid i hallen så ska de dessutom göra det utan någon ersättning. Föräldrar förväntas i samband med detta ställa upp som matchvärdar och serveringspersonal men så som det ser ut idag har många tappat intresset.”

Citatet ovan, som handlar om innebandy, är hämtat från en insändare i dagens SmP med rubriken ”Elitsatsningens baksida”. Och vilken baksida sen!
Så rätt han hade ABBA-managern Stikkan Andersson med det kärva uttalandet: Folk är inte så dumma som man tror, de är ännu dummare…
Ungdomarna som spelar innebandy för Växjö Vipers i nya fina Fortnox Arena förväntas alltså komma dit och göra en enkel insats samtidigt som A-laget, som de väl ändå ser upp till, spelare match på högsta nivå. Till råga på allt har klubben mage att begära, att de skall göra det utan ersättning och till och med att föräldrarna skall dra ett litet strå till stacken.
För att göra en enkel jämförelse med tennisen: Att få vara bollkalle på våra elitseriematcher uppfattar de flesta unga VTS-are som ett spännande privilegium fjärran ifrån en kommendering. Ersättning finns inte på kartan. Däremot smakar en korv med bröd och ett glas saft gott efter väl förrättat värv.
Dessvärre stärks man i sina tvivel, när det gäller det ideella föreningsslivets framtid och överlevnad, då man läser något så urbota dumt som detta alster. Skribenten, som dessutom kvirrar över sena träningstider, tycks inte ha funderat längre än näsan räcker över meningen med föreningen.
Den trista synen på ideell föreningsverksamhet, som här kommit till uttryck, är förstås inte ett fenomen bara inom innebandyn. Den förekommer säkert inom idrotten i allmänhet, också hos oss som sysslar med tennis.
Det kloka svaret från Växjö Vipers-ordföranden Åke Axelsson är bara att skriva under på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: