En händelse som ser ut som en tanke

SVT:s Smålandsnytt har under tisdagen kört ett inslag om tjejtennisen i Växjö – vi gläds över uppmärksamheten – med fokusering på Kajsa Rinaldo-Persson. I kvällens näst sista sändning hade man förtjänstfullt ansträngt sig och kopplat ihop reportaget från Strandbjörkshallen med dagens stora nationella tennisnyhet.
Jonas Björkman hade ju låtit meddela, att han plockar ner racketen från hyllan och gör tillfällig comeback på ATP-touren i Stockholm Open. Det handlar förstås om dubbel. Jonas kommer att bilda par med Robert Lindstedt, ett besked som väckte stor uppmärksamhet i media.
Jonas besökte Jönköping och futuretävlingen i Racketcentrum under dagen. Smålandsnytts Lennart Broman fick påpassligt en intervju med Jonas, vilken lika påpassligt klipptes ihop med inslaget från Strandbjörkshallen.
Jonas är ju den senaste – förhoppningsvis inte den siste –  i den imponerande raden av världsspelare, som fostrats i Strandbjörkshallen. Kajsa har förvisso en lång väg att vandra, men vi har stor anledning att knyta starka förhoppningar till henne, vilket framhölls av Calle Pihlblad i inslaget och av ”Fidde” Rosengren i ett inklipp från Jönköping.
Jonas och Kajsa i samma inslag väcker funderingar. Drömmen om en ny länk i den stolta kedjan lever vidare. En händelse som ser ut som en tanke för att tala med Erik Gustaf Geijer.

Annonser

One Response to En händelse som ser ut som en tanke

  1. Fredrik skriver:

    Ja det vore verkligen kul om någon gick hela vägen. Dock tror jag att det kan vara på sin plats att inte hissa förväntningar, förhoppningar och därmed krav för tidigt. Det har man tyvärr sett för många ggr att det kan bromsa utvecklingen i tennisen, som är en väldigt svår disciplin och där den mentala biten spelar stor roll.
    Ex hockeyn är lättare. där går det att haussa tidigt och det brukar inte ha någon hämmande effekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: