Huvudbry för ”Fidde”?

DC-kapten ”Fidde” Rosengren står inför en mycket viktig uppgift i slutet av månaden. Danmark måste besegras i Helsingborg för att Sverige skall undgå nesan att bli nedflyttat till någon av Davis Cups gärdgårdsdivisioner.
Då två av de fyra platserna i laget är reserverade för dubbelspelarna Lindstedt och Brunström, gäller det förstås för ”Fidde” att ha fingertoppskänsla, när det handlar om att besätta singelplatserna. DC-bestämmelsen att det slutliga laget skall begränsas till fyra spelare är ju för övrigt helt mossig.
Senast i Slovakien hade Markus Eriksson och Isak Arvidsson singelförtroendet. I veckan har ”Fidde”  fått ytterligare ett namn att fundera kring. Jacob Adaktusson 33, som i fjol gjorde comeback efter sex års uppehåll, gick och vann futuretävlingen i Jönköping efter finalviktoria mot Markus, som ju var det stora glädjeämnet i Bratislava.
Adaktussons insats i Jönköping med bl a semifinalseger över likaledes DC-aktuelle Patrik Rosenholm imponerar. Det blir intressant att se, hur ”Fidde” resonerar. Markus är väl given, men vem som kompletterar blir spännande. Ligger åldern Adaktusson i fatet? Debut vid 33 torde väl å andra sidan vara DC-historiskt!
Oavsett ”Fiddes” val är Sverige i mina ögon klar favorit. Danmark förfogar över VTS-bekante Frederik Nielsen, men runt honom känns det betydligt tunnare än vad Sverige kan mobilisera.

Annonser

5 Responses to Huvudbry för ”Fidde”?

 1. patrik skriver:

  Ja det är rena gärdsgårn oavsett om nu Sverige lyckas slå danskarna. Nä hoppet om svensk herrtennis är tyvärr försvunnet långt ut i atmosfären. Trist men så då blev det till slut

 2. Alexander Lipczynski skriver:

  Det enda som ska spela nån roll är nivån på tennisen man spelar.
  Min röst är på Adaktusson!

 3. Erik skriver:

  Jag tror kapten ”Fidde” har koll på läget i DC-laget . Vilka som ska spela, och vilka som ska träna osv. Det betyder mao att Danmark blir en mumsbit..

 4. Alexander Lipczynski skriver:

  Ändrar mig å röstar på comabackande Pimpim, som ännu KAN!!

 5. Kenneth skriver:

  Den rösten kan du nog glömma Alexander L : http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article17663304.ab

  I övrigt håller jag med dig. Pim-Pim är landets överlägset bästa spelare och borde givetvis spela DC, synd att en personlig vendetta gör detta omöjligt. Jämför med tex om Erik Hamren skulle spola Zlatan pga samma skäl, snacka om att huvud skulle rulla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: