Spännande debut

”Fiddes” val av Elias Ymer att ta hand om den ena singeln i ödesmatchen mot Danmark är intressant. Uppgiften är förstås mäktig för 17-åringen, men ytterst intressant.
Även om det handlar om låg DC-nivå, är Frederik Nielsen ingen lätt öppningsuppgift. Dansken har förstås oerhört mycket mer erfarenhet än den svenske debutanten, inte minst då det gäller DC-spel. Uppgiften är mycket svår för den talangfulle västgöten, men inte omöjlig.
Däremot har Ymer en bra chans mot danske tvåan Martin Pedersen. Förhoppningsvis har Sverige avgjort före söndagens sista match, men det kan också vara så att Ymer – Pedersen blir helt avgörande…
Att slå Danmark i ett nedflyttningskval skrivs inte in i historieböckerna som något stort, men 17-årige Ymers debut kan utgöra ett trendbrott i en alltför lång ökenvandring, som svensk tennis genomgår.

Annonser

One Response to Spännande debut

  1. Ola H skriver:

    Åke
    Ibland klagas det på att svensk media dissar tennisen men det jag inte förstår är varför vi själva i tennisfamiljen drar ner oss i skiten.
    Kanske måste vi gubbar som upplevde guldåren bokstavligen dö ut först? Eller är det bara obetänksamhet när du skriver ”låg DC-nivå” och ”ökenvandring, som svensk tennis genomgår”?
    DC:s elitdivision har väl bara 16 lag och vi ligger i div 1? Läste dessutom att Sverige rankades 25:a – som snacket går kan man tro vi är 75:a… och ökenvandringen gäller väl inte allt? Damtennisen på lagsidan är väl ok?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: