Celeber visit

”Askan” sjuk, övrig personal på ishockey…
Det var bara att ta hand om receptionen denna torsdagskväll, som – måhända på grund av hockeyn – var tämligen lugn. Fram på kvällskröken dök ett lika överraskande som välkommet anikte upp i korridoren: Thomas Eklund!
Thomas var en dominerande, inflytelserik och inte sällan kontroversiell tennisprofil i inte bara hemma i Örebro, utan också i svensk juniortennis i allmänhet framför allt på 70- och 80-talen. Jag har framhållit det vid många tillfällen tidigare och gör det igen, Thomas kom att spela en avgörande roll i Mats Wilanders karriär.
Han var landslagsledare, när Mats var i de känsliga tonåren. Närkingen såg VTS-arens exceptionella talang och gav honom chansen i stenhård svensk konkurrens i det på den tiden begränsade internationella utbytet, en chans som Mats tog väl tillvara. Thomas kom att bli bryggan mellan den trygga klubbtillvaron och det som sedan blev Team SIAB under ”Jonte” Sjögrens ledning. Klubben – Thomas – ”Jonte” var tre grundbultar i det som formade sig till en alldeles lysande tenniskarriär.
Thomas´ insatser på hemmaplan var framgångsrika. Han verkade först i ungdomsklubben TT Örebro och sedan i ÖSK:s tennissektion. Ronnie Båthman och Carina Karlsson är Örebroare från denna tid, som satt internationella avtryck.
Besöket i Strandbjörkshallen blev en blixtvisit. Thomas jobbar numera nationellt inom idrotten med RF som arbetsgivare. Besöket i Växjö var föranlett av en dragning med Smålandsidrotten. Tyvärr har Thomas släppt alla kontakter med tennisen.
Att sätta av en knapp timme sent på kvällen innan hemfärd vittnar om hur mycket kontakten med Mats och VTS har betytt. Precis som när det begav sig var tempot högt, vilket bl a innebar uppbrott vid niodraget och hemfärd till Örebro på nattkröken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: