Det gick vägen

– Marginalerna är små…
– Skillnaden mellan succé och debackel är hårfin…
De klassiska sportklyschorna kan staplas på varandra denna nästan precis åtta timmar långa tenniseftermiddag och -kväll. DC-upplösningen i Helsingborg kunde ha slutat åt vilket håll som helst, men vägde dessbättre slutgiltigt över i den blågula vågskålen.
Att vända 0-2 i Davis Cup händer inte så ofta. Sverige är världsbäst i denna spektakulära företeelse inom den anrika lagtävlingen. Bl a krävs ett kapabelt dubbelpar. Lindstedt/Brunström får inte glömmas bort, när söndagens strålkastarljus naturligt nog faller på Markus Eriksson och Elias Ymer.
0-2-underläget mot Danmark kändes inte hopplöst, fastän Sverige mönstrade ett i singelsammanhang oerfaret lag, en debutant och en som aldrig spelat DC på hemmaplan. Icke desto mindre var pressen förstås blytung på söndagens aktörer.
Markus Erikssons kämpainsats är beundransvärd. Göteborgaren var mycket illa ute mot Frederik Nielsen. Fighterhjärtat var räddningen och segervapnet, som bäddade för en möjlighet för Elias Ymer att göra något, som kan vara mycket betydelsefullt för både hans egen och svensk tennis´ framtid.
Som han gjorde det, den unge västgöten! Hans danske opponent Martin Pedersen har visserligen sin  korta internationella karriär bakom sig men var en synnerligen svårbemästrad motståndare för en 17-årig debutant med hela tennissveriges förväntningar på sina axlar i en avgörande femte match.
Elias visade kvalitéer på alla plan, som gör att vi äntligen ser en framtidsman, som har goda förutsättningar att axla Robin Söderlings mantel. Skarasonens iskalla agerande i fjärde setets slutskede, då han tog över fullständigt efter att ha pressats av ett tidigt break mot sig, imponerade t ex stort.
Alltså, slutet gott allting gott för det svenska DC-laget, anfört av en synnerligen engagerad VTS-are, ”Fidde” Rosengren, i kaptensstolen.

Annonser

One Response to Det gick vägen

  1. Sven-Erik skriver:

    Stor eloge till svenska Davis Cup laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: