Reservera 17 november

S-hallen752Nu är det spikat och planeringen är i full gång. Firandet av Strandbjörkshallens 75 år kommer att äga rum söndagen den 17 november på eftermiddagen. Skriv in datumet i almanackan!
Vårt syfte är att försöka locka alla, som har eller har haft någon koppling till hallen, till några timmars gemenskap i de stolta minnenas tecken. Men inte nog med det, alla som är intresserade av Växjö och stans moderna historia i allmänhet är lika välkomna.
Hallens huvudändamål har ju genom alla år varit idrott. Från början var det tennis, handboll och brottning. Efterhand tillkom boxning och bowling. I ett senare skeda har volleyboll, innebandy och basket i kortare perioder haft sin hemvist i hallen.
Handbollen och brottningen drog till och från fulla hus. Boxningen hade ett paradnummer i de s k julskyltningsgalorna. Tennisen, som idag dominerar i hallen, blev efterhand ”utkörd” i ett kylslaget plasttält med en enda bana.
Icke idrottsliga aktiviteter av kulturell karaktär har också satt sina historiska avtryck. Mest minnesrikt är Louis Armstrongs besök 1955. Andra musikaliska storheter, som framträtt i hallen är Count Basie, Svend Asmussen och i mer modern tid Ulf Lundell.
Under en lång följd av år omvandlades hallen ett välfrekventerat danshak ungefär varannan lördagskväll. Danskvällarna kom att bli en viktig inkomskälla för stans idrottsföreningar.
Det finns alltså massor av intressant idrottshistoria att ta del av den 17 november.
Gå in och ta del av Information om hur denna historiska eftermiddag är planerad.
Välkomna den 17 november! Eftersom vi kommer att bjuda på kaffe och småländsk ostkaka, är vi av praktiska skäl tacksamma för en föranmälan till hallens reception 0470-197 42.

Annonser

2 Responses to Reservera 17 november

 1. Niclas Sohl skriver:

  Åke,
  trevligt att få ta del av Strandbjörkshallens imponerande historia, som VTS är en viktig del av, och som klubben har i ryggen. Historisk kunskap och erfarenhet som ger klubben mycket goda möjligheter att navigera rätt – in i en spännande framtid. Nu ser jag fram emot hur en ny tydlig VTS vison formas och som tar oss in i framtiden för att skapa samma framgångsrika klimat och möjligheter för våra ungdomar, medlemmar och intressenter – idag och imorgon.

  Jag ser fram emot ett tydligt visiondokument från VTS styrelse och tränare, som skapats med bred förankring, om hur ni tillsammans med oss medlemmar gör klubben attraktiv i framtiden. Historien är viktig, men vi lever idag och imorgon och det är det vi vill vara med att påverka och stötta. Låt oss fokusera på framtiden!

  En tydlig och genomtänkt vision från styrelsen som kommuniceras till alla intressenter skapar en postiv plattform för att hantera dagens allt tuffare konkurrens, skapar bredare engagemang i klubben, nya sponsorintäkter mm som i sin tur leder till nya framgångar för VTS, på alla plan, i framtiden.

  Stort grattis Strandbjörkshallen på 75 års-dagen – 17 november firas en stolt historia som VTS och dess eldsjälar varit en viktig bärande del av. Låt oss sedan fokusera på framtiden och dess möjligheter – det är vi skyldiga inte minst våra ungdomar som tillhör framtiden.

  /Niclas Sohl

 2. Torgny skriver:

  Växjö TS historia är imponerande med spelare/tränare bland de bästa i världen.

  Våra tjejer och killar vill också skriva historia. För att lyckas med det behöver de bra utbildning och rätt verktyg att arbeta med. Vad anser styrelse/tränare är rätt utbildning/verktyg för att lyckas med tennis idag?
  /Torgny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: