En milstolpe

publik2

Välbesatt på läktaren

Tjejerna spelar första fiolen i VTS just nu. Hemmapremiären i Elitserien var inte bara historisk. Vårt damlag spelade hem två blytunga poäng, gjorde det med bravur och inför en lika talrik som entusiastisk publik.
Våra tjejer stimulerades uppenbarligen av stämningen i hallen, som var i nivå med när den varit som bäst i herrarnas elitserie. 4-2 mot Malmö-Bellevue kom efter massor av raffel och svängningar i singelmatcherna.
Kajsa spelade tillsammans med Anna hem andradubbeln för att sedan göra processen oväntat kort mot MBTK-ettan Gabriele Bertasiute. VTS-tjejen imponerade stort med sina tunga grundslag, som satt med hög precision. Därtill skapade Kajsa vinnande öppningar genom att utnyttja banan mycket väl.
VTS-tjejerna hade åter bra utdelning i matchtiebreak, två vinster av lika många möjliga. Anna gladde med att stå rycken mot danskan Cecilie Melsted, vilket innebar en säkrad VTS-poäng.
Stämningen i hallen steg så till kokpunkten, när Gabbi upprepade Annas bravad mot Jennifer Hadjeva i en rekordjämn andrasingel, 6-7, 7-6, 10-5. VTS-tjejen hade greppet i första set, som gled henne ur händerna lite snöpligt men stred precis som lagkompisarna föredömligt med skön belöning till slut.
Victoria var den enda i VTS-laget som inte fick njuta av segerns sötma denna minnesvärda onsdagskväll. ”Vickan” har emellertid all heder av sin fight mot lite annorlunda spelande Biljana Gajic.
– – – – –
Det värmde alldeles extra i VTS-hjärtat att se förbundskapten ”Fidde” agera lika intensivt på bänken i Annas match som i den avgörande DC-sngeln mot Danmark i Helsingborg för ett par veckor sedan.
– – – – –
VTS-damerna bjuder förhoppningsvis på ny fest och gärna med ny poängutdelning, då GLTK kommer på besök på lördag. Dessförinnan tar herrarna emot ATL Lund i div 1 i morgon torsdag. Tätt på given i Strandbjörkshallen alltså!

Annonser

One Response to En milstolpe

  1. tennisvts skriver:

    HELT SJUKT VILKEN STÄMNING OCH DRAMATIK!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: