Ingen skillnad

Visst kändes det lite tomt, när våra genom åren mycket framgångsrika herrar trillade ur Elitserien i fjol. Då det var dags för tjejernas elitseriepremiär på hemmaplan igår, infann sig emellertid samma känsla, som man vant sig vid i samband med killarnas matcher.
Allra mest positivt: publiken mötte upp i ungefär samma omfattning som i herrserien. Entusiasmen och engagemanget på läktaren var helt i nivå med det man vant sig vid när killarna agerat. Kort sagt, det mesta var sig likt!
Bland dem man stötte på på läktarplats återfanns gott om gamla kända ansikten, d v s profiler med stort tennishjärta. Där var t ex Eje Hansson, grand old man inom Växjötennisen, Rickard Kjellberg, Gösta Arvidsson, Janne Svensson, Jan Martinelle, Lasse och Gunilla Norberg och tre generationer Jonasson, inklusive ”Rasse” på bänken för att nämna några. Därutöver bidrog anförvanter till tjejerna i laget, som t ex två generationer Rinaldo och Persson, i hög grad till den för VTS-laget inspirerande stämningen.
Gamla rävar, som har tennisbakgrund på hög nivå följde också tjejerna med stort intresse. I denna kategori kan vi räkna in t ex Anders Fransson, Kurt Magnusson, Per-Mats Carlsson och Ulrika Bergman.
Vidare var det trevligt att se ett antal av våra sponsorer. Bland dem som var där – jag reserverar mig för att ha missat någon – syntes Mattias Johansson från Södra, Magnus Martinelle, lagsponsorn från Esylux, Tuomas Heinonen från Glimstedt, förstås, Bertil Karlsson från Karlsson Spedition, tandläkarparet Bengt Leonard och Christina Magnusson, Helene Hardebring från Visma och Magnus Arvidsson från Canon.

Foto: László Illés

Sist men inte minst stöttades tjejerna av ett mycket kvalificerat gäng på bänken. Calle Pihlblad, ”Rasse” Jonasson, ”Fidde” Rosengren och Pontus Norberg är en kvartett som inte går av för hackor. Det var t ex skönt att läsa om Gabbis tacksamhet för stödet från Pontus i Sven Elofssons SmP-text. László Illés´ bild talar sitt tydliga språk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: