Nära, nära

Att förlora känns alltid bittert för den som besitter den genuina vinnarviljan. Förlust med ett enda sets marginal i en dust över sex individuella matcher kan bara övertrumfas av ett läge där sista steget, gameskillnad, blir utslagsgivande.
Om play off-matchen mot Båstad-Göta varit en vanlig seriematch hade utgången blivit oavgjort 3-3. Båda lagen hade förmodligen varit tämligen nöjda och konstaterat att resultatet var rättvist.
Nu var det alltså play off och därmed helt andra förutsättningar. Våra gäster hade de viktiga marginalerna på sin sida den här gången. Bara att lyfta på hatten, buga och önska lycka till i nästa års elitserie.
Den slitna klyschan ”att falla med flaggan i topp” gäller i allra högsta grad om man vill karakterisera VTS-lagets insats denna disiga decemberlördag. Alla stred på ett föredömligt sätt och bjöd den månghövdade publiken på högklassig underhållning. I slutsummeringen var det bara en knapp handfull futtiga poäng, som skilde VTS-arna från lagvinsten.
I sammanhanget skall beaktas att alla rimliga utgångstips efter en inledande dubbel åt vardera hållet gick i Båstadfavör. Nedtrappade Viktor och Pontus var underdogs mot hårdsatsande Isak Arvidsson och Daniel Windahl liksom Olle mot Oskar Forsell. Största VTS-förhoppningarna vilade på fjärdemannen Robins axlar.
Alltid kämpastarke Robin höll för trycket, visserligen med tapp av första set. Olle svarade i sin bästa match på länge för en jättevändning mot Forsell. Pontus gjorde en jättematch mot Windahl och hade länge och väl greppet, när avgörandet föll i matchtiebreak. Det skånska storlöftet vred sig emellertid ur knipan och blev stor matchvinnare för Båstad på kuppen.
Som sagt, det är bittert att förlora med minsta möjliga marginal. Mot bakgrund av vad sagts här är emellertid lördagens play off-nederlag inte alltför svårt att bära. VTS-arna ville mycket och gjorde en gedigen laginsats, som dessvärre inte räckte riktigt hela vägen. Sådan är idrotten…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: