Seriespel är speciellt

– Så roligt att det gick så bra för tjejerna…
– Så synd att killarna föll när de var så nära…
VTSh13Intresset kring tennisens seriespel är speciellt. Det är inte bara i Strandbjörkshallen, som kommentarer i stil med de här ovan varit legio. Många VTS-are vittnar om, att de stött på allmänt idrottsintresserade på stan, som uttryckt sig i likartade termer.
En viktig faktor i sammanhanget är, att seriespelet har beretts generöst utrymme i lokala massmedia. Bevakningen i Smålandsposten och i P4 Kronoberg har varit fyllig och heltäckande, en omständighet som givetvis haft genomslag i det allmänna idrottsintresset.
Det som händer i seriespel, oavsett idrott, är lättillgängligt och bedömningsbart för den allmänt sportintresserade. Att VTS-damerna klarade nytt elitseriekontrakt är mycket enklare att värdera för en icke-nörd än t ex om Kajsa gör bra ifrån sig i en ITF-tävling. Divisionsindelning och spekulationer kring serietabeller är vardagsmat för alla brett idrottsintresserade.
Mest glädjande är förstås den goda uppslutningen på plats i Strandjörkshallen. Tjejerna har haft en åskådartillströmning klart över förväntan, och killarnas uppbackning i div 1 var nära nog på elitsrienivå. Inte nog med det, stämningen och stöttningen av våra lag var den bästa tänkbara.
Glädjande nog har våra trogna fans fått mycket god valuta för sitt stöd. Överlag har det i damernas elitserie och herrarnas kval bjudits på spel av hög nationell klass, föredömlig laganda och raffel på högsta nivå. Kort sagt, det mesta man kan begära.
Svensk tennis måste värna om och utveckla seriespelet. Våra VTS-coacher har berättat, att det är långt ifrån överallt man upplever en inramning som den i Strandbjörkshallen. Man har varit i hallar, där det brustit både på funktioärssidan och bland bollkallarna. Åskådarmängden har sällan kommit upp i samma nivå som hemma i Strandbjörkshallen.
Årets sämsta – att lämna w o i en singelmatch i elitserien – får bara inte förekomma i fortsättningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: