Robin, du är ett föredöme

Skinkdubbeln är en djuprotad jultradition inom Växjötennisen. Den upplaga, som har finalspel i morgon eftermiddag är den 44:e i oavbruten följd. Sett i ett framtidsperspektiv är det lite oroande att deltagarantalet visat en vikande tendens de senaste åren.
Idén med Skinkdubbeln, som borde vara livskraftig över tid, är, att den skall vara attraktiv för precis alla kategorier av spelare. Dessutom ligger det en portion av gambling i potten, när man anmäler sig. Chansen att få bli hoplottad med någon av klubbens bästa spelare är givetvis ett lockbete.
Alla våra stora genom åren finns med i Skinkdubbelns namnkunniga vinnarrullor. Mats har vunnit, Jonas har vunnit, Magnus har vunnit och Janne har vunnit…
Att som bra spelare medverka i Skinkdubbeln handlar om att bjuda på sig själv en smula. Att bidra till att någon glad amatör eller förhoppningsfull knatte kanske vinner sin första tävlingsmatch, eller få ta emot sitt första pris eller t o m vinna sin första och kanske enda turnering är en stor gärning.
I dagens alltmer egotrippade samhälle är det inte lika självklart, som det var för 20-30 år sedan, att ställa upp på detta osjälviska sätt. En, som har fått med sig allt gott som karakteriserade ”den gamla goda tiden”, är Robin Thour, idag en av kuggarna i vårt A-lag, som strax före jul var snubblande nära att ta steget tillbaka till elitserien.
Robin, som själv i tidig juniorålder lotsades fram till sin första skinkdubbelvinst av Pontus Norberg, stod i fjol – i omvänd roll – som triumfator tillsammans med då 11-årige Alexander Stenman.
I morgon figurerar Robin åter i slutspelet, denna gång i par med tävlingens verklige ålderman. Hans Bergeling, som passerade 80 i somras, upplever nog sina lyckligaste ögonblick på tennisbanan just dessa dagar. Detta gör den vitale tennismotionären tack vare drygt 60 år yngre partnern Robins föredömliga inställning, uppoffrande kämpaanda och obändiga segervilja.
Hur långt det bär för Hans och Robin spelar mindre roll. Det viktiga är att det, som är Skinkdubbelns adelsmärke, lever vidare.

Annonser

One Response to Robin, du är ett föredöme

  1. Andreas Heintze skriver:

    Skinkdubbeln låter som en kul grej! Synd bara att det börjar redan annandag jul, hade själv gärna varit med om jag inte varit bortrest över julen. Kanske vore en idé prova att flytta fram det en dag till nästa år, då kanske fler kan vara med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: