Hetlevrat

Först en önskan om en god fortsättning på det nya året!
Mitt senaste inlägg har föranlett ett hetlevrat meningsutbyte i kommentarsfältet mellan outtröttlige serieförespråkaren Magnus Quick och signaturen ”Jenny”. Ämnet för deras högst delade meningar – elitseriespel – berörs inte i inlägget, men dras ändå upp eftersom föremålet för min uppmärksamhet var klubben Fair Play TK.
Fair Play prioriterar seriespelet högt. Malmöklubben har på senare år varit mycket framgångsrik i denna sin strävan såväl på herr- som damsidan. Det okonventionella sättet de nått framgången på, har fått känslorna att svalla hos ”Jenny”.
Man kan ha många synpunkter på seriespelet och hur klubbarnas resurser bör användas, såväl de ekonomiska som de spelarmässiga. Till syvende och sist är förstås varje enskild klubb suverän att göra sina bedömningar och värderingar.
”Bästa lag spelar” är en okontroversiell princip, som väl tillämpas i de flesta idrotter. Prästbetyget spelar en underordnad roll under förutsättning att det handlar om spelare, som inte dammas av enbart för den korta serien.
Man kan ha många synpunkter på modellen att låna in utländska spelare enbart för elitserien liksom att kasta in tränare, som inte spelar en enda match vid sidan om serien. Den senare kategorin är alldeles för stor i elitserien och div. 1, en besvärande påminnelse om för klen bredd i svensk tennis.
Men återigen, det är upp till klubben att göra sitt val. I VTS har vi numera policyn att utnyttja tränarna, där de hör hemma – på bänken. Vår uppfattning är att det är viktigare att låta unga spelare få erfarenhet av det fostrande och utvecklande lagspelet än att till varje pris platsa i elitserien.

Annonser

3 Responses to Hetlevrat

 1. Magnus Quick skriver:

  Hej, Åke!
  God fortsättning.
  Mitt inlägg handlade egentligen om att jag tyckte att Jenny var lite orättvis mot Fair Play som nu verkligen satsar på sina juniorer genom en ”gymnasiesatsning” på de duktiga 98:orna Oskar Johnsson, Valdemar Holm, Henrik Atlevi m fl (Tobias Lindberget ser ut att vara med i satsningen också). Det är den största satsningen på egna juniorer som Fair Play gör på mången god dag, enligt mig. Kul, tycker jag och ansåg därför att de fick lite orättvis kritik.
  Att jag sedan ifrågasatte ordet ”föredetting” fick igång meningsutbytet. Men det är – till syvende och sist – mest en semantisk fråga….

  PS
  Höll mina kronobergska tummar för er i herrarnas play off och tippade rätt resultat 3-3 men förstod av liveuppdateringen att det skulle bli svårt att vinna eftersom det blev stora siffror på förstasingeln. VTS kommer dock alltid tillbaka.
  Gladde mig också åt damlagets framgångar. Hur kul som helst.
  DS

 2. mang skriver:

  Att ni använde Odenbrink + Norberg i serien, 2 spelare som egentligen lagt av bevisar väl att ni väldigt gärna, med all rätta, ville gå upp i elitserien trots att kanske 2 yngre spelare därmed fick stå åt sidan.

  • Åke Magnusson skriver:

   Odenbrink och Norberg har inte lagt av. De tränar regelbundet med de yngre A-lagsspelarna och är en självklar del av laget.
   Givetvis hade vi velat gå upp igen. Det jag försökte uttrycka är att vi inte finner det intressant att gå upp i kraft av värvade spelare eller avdammade tränare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: