Lägg namnet på minnet

Jordan Thompson? Hur många har hört talas om den 19-årige hemmaspelaren, som skakade 20:e-seedade polacken Jerzy Janowicz första dagen av årets första Grand Slam?
Den unge australiensaren, rankad runt 300, inledde helt respektlöst och tvingade sin polske motståndare i rejäl brygga genom att ta hem de två första seten. När Janowicz väl fått med sig det tredje setet, som länge var jämnt, hade verkligheten hunnit ifatt den optimistiske outsidern.
Australien är ju, precis som Sverige, en gammal fin tennisnation, som kämpat motvind ett antal år. Den store fightern Lleyton Hewitt har kommit tillbaka på ett remarkabelt sätt. Men tomrummet den dag han slutar kommer nog att kännas, även om det inte blir lika stort som det vakuum som svensk tennis hamnat i efter Robin Söderling.
Sverige har i år inte en enda spelare på herrsidan, varken i kval eller huvudtävling i Melbourne. Vår enda representant i singelspelet är Johanna Larsson sedan Sofia Arvidsson åkt direkt i kvalet.
Landet down under har, till skillnad från blågult, en trio spelare – förutom Hewitt – runt top 50. Ytterligare ett dussintal är rankade före bäste svensken Markus Eriksson, Drygt 20-årige inte helt okontroversielle Bernard Tomic är den som det tennisälskande Australien kan hoppas på som Hewitts arvtagare.
Och så blir det förstås intressant att följa Jordan Thompsons fortsatta framfart…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: