Sargad hand inget hinder

Ingen Edbergeffekt…
Ingen Beckereffekt…
De överraskande konstellationerna Edberg-Federer och Becker-Djokovic var de stora snackisarna inför årets första Grand Slam. Djokovic försvann ju redan i kvarten och Federer tvingades idag ytterligare försämra sin dystra matchstatistik mot Nadal.
Självklart är det orimligt att tro, att Edberg eller Becker skall kunna tillföra något radikalt på några enstaka veckor. Naturligtvis har deras blotta närvaro haft stor psykologisk betydelse, men deras möjligheter att påverka rent spelmässigt kräver givetvis långsiktighet.
Efter matchen Nadal – Federer står det emellertid mycket klart, att om Federer skall kunna besegra Nadal någon ytterligare gång, måste dimensioner à la Edberg tillföras. Schweizaren får nog sikta in sig på Wimbledon. På gruset i Paris lär knappast kortare dueller och nätattacker ge resultat.
blåsaNadal imponerade stort i semifinalen, den besvärande handskadan till trots. De tejpade fingrarna ser man mestadels när han spelar. Men det, som beskrevs som en blåsa, var ett elakartat öppet sår. Visserligen var spanjoren omplåstrad på bästa sätt under spel, men sårets placering var ju inte precis den bästa. Att under dessa omständigheter över huvud taget komma till spel och att väl ute på banan prestera i yppersta världsklass är mycket stort.
Utgången av semifinal nummer två innebar också att tennisvärlden gick miste om den intressanta kampen Sverige – Schweiz. Federer mot Wawrinka med Stefan Edberg i den ena boxen och Magnus Norman i den andra hade varit en historisk och unik godbit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: